Mėnesio auklė - Larissa

Mėnesio auklė - Larissa

Babysits
4 min. skaitymo

Kiekvieną mėnesį nominuojame naują Mėnesio auklę! Mėnesio auklė yra bet kuri Babysits auklė, kuriai su ja dirbusios šeimos paliko gerų atsiliepimų. Tai puiki proga susipažinti su patyrusiomis Babysits auklėmis. Na, o šiandien galite geriau pažinti Larissą, Mėnesio auklę iš Austrijos.

Šį mėnesį pasikalbėjome su Larissa iš Austrijos, sužinojome daugiau apie ją pačią ir jos turimą vaikų priežiūros patirtį.
Mėnesio auklė Larissa

Kada pradėjote dirbti aukle?

Prieš maždaug 5 metus, kai man buvo 13 ar 14 metų. Tuomet dar tiek daug nedirbau aukle, o jeigu ir dirbau, tai dažniausiai prižiūrėjau draugų ar giminaičių vaikus.

Kaip dažnai dabar dirbate aukle?

Šiuo metu prižiūriu vaikus du kartus per savaitę.

Kiek metų vaikams, kuriuos prižiūrite dabar ir kas apskritai patinka būtent tokio amžiaus vaikuose?

Dirbu aukle dviejose šeimose, tad vaikai yra visokio amžiaus.
Pirmoji šeima, kuriai padedu kaip auklė, turi dvynius. Jiems pusantrų metukų. Kas man patinka, tai, kad prižiūriu juos jau nuo tada, kai jiems tebuvo 7 mėnesiai. Prieš du mėnesius jie pradėjo vaikščioti, tad dabar galiu su jais būti daug aktyvesnė. Taip pat, jie mokosi kalbėti dviem kalbomis: vokiečių ir slovakų. Esu labai sužavėta, kai kiekvieną kartą, kai kalbu vokiškai, jie mane supranta, ir lygiai taip pat jie supranta viską, ką tėvai pasako slovakiškai. Neįtikėtina, kiek tokio amžiaus vaikai sugeba išmokti ir suprasti.

Mėnesio auklė Larissa

Nuo birželio prižiūriu dvi savo pusseseres, dvynukes mergaites, jas taip pat aplankau kartą per savaitę. Joms ką tik suėjo 6 mėnesiai. Neįtikėtina, kaip skirtingai jos auga. Viena iš mergaičių šiuo metu jau mokosi ropoti, o kita mergaitė tik dabar mokosi, kaip apsiversti ant pilvuko. Viena jau turi antrą dantuką, o kita - nė vieno.
Vienas dalykas, kuris man ypač patinka prižiūrint tokio amžiaus vaikus yra tai, kad jie visada ieško pramogų. Anksčiau jiems užtekdavo, kad juos tiesiog panešiodavai. O dabar jiems jau reikia (vienpusių) pokalbių, kad būtų patenkinti. Kas man labiausiai patinka, tai kai su jais pakvailioju ir jie nusišypso ar nusijuokia. Tai tikrai pripildo mano širdį meile.

Kuo jus traukia vaikų priežiūra?

Jos įvairumas. Esu įsitikinusi, kad joks kitas darbas nėra toks daugialypis, kaip vaikų priežiūra. Kiekvienas vaikas yra kitoks. Jie visi vystosi skirtingai, jiems patinka skirtingi dalykai ir dar daugiau. Kiekvieną kartą man vėl juos prižiūrint jie pasirodo išmokę ką nors naujo, susidomėję kuo nors kitu ar nori ką nors naujo išbandyti su manimi. Nėra geresnio jausmo, kai žinau, jog mano prižiūrimi vaikai su manimi jaučiasi patogiai. Kai jie paklausia, kada grįšiu, kai laukia manęs prie lango, nekantraudami kartu pažaisti lauke. Galėčiau apie tai kalbėti ir kalbėti. Yra tiek daug dalykų, kuriuos vertinu dirbdama aukle!
Mėnesio auklė Larissa

Kokie mieliausi prisiminimai dirbant aukle?

Dirbdama aukle turėjau tiek daug gerų patirčių, kad vieną sunku išsirinkti. Bet prisimenu, kai dirbau su šeima, kuriai prižiūrėjau 2 vaikus, dvejų ir penkerių metų amžiaus. Su vaikais nuėjome prie upės, pasidarėme popierinių laivelių ir juos paleidome upėje. Jiems taip patiko, kad kitą kartą kai juos prižiūrėjau, jie jau turėjo prisidarę laivelių ir buvo pasiruošę eiti prie upės. Tad nuėjome prie upės ir vyresnioji mergaitė verkė iš džiaugsmo, kai jos laivelis nuplaukė toliau, nei praėjusį kartą. Tai buvo momentas, kai aš suvokiau - dar kartą pradžiuginau vaiką!

Ką dažniausiai veikiate su vaikais?

Labai patinka su vaikais eiti į lauką. Nesvarbu, ar prie upės, ar į žaidimų aikštelę ar tiesiog į kiemą. Esu kūrybingas žmogus, man labai patinka užsiimti visokiais rankdarbiais ir menais su vaikais. Žinoma, netrūksta ir muzikos bei šokių!
Mėnesio auklė Larissa

Gal turite patarimų kitoms auklėms?

Kai vaikams bloga diena, tikrai reikia turėti daug kantrybės. Svarbiausia niekada nepratrūkti, išlaikyti ramybę. Vaikams dažnai reikia tam tikro „veidrodžio“. Vaikai mokosi kiekvieną dieną ir dažnai nežino, kaip susitvarkyti su užplūdusiomis emocijomis ar kaip elgtis tam tikrose situacijose. Todėl labai svarbu tokiais atvejais išlikti ramiai. Taip pat labai rekomenduoju Babysis programėlę. Be jos tikrai nebūčiau įgijusi tiek vaikų priežiūros patirties!


Ieškote auklės savo vaikams ar auklės darbo? Peržiūrėkite aukles bei auklės darbus savo vietovėje!

Prisijunkite prie vaikų priežiūros bendruomenės!

Prisijunkite nemokamai