Sutartis su aukle: pavyzdys

Sutartis su aukle: pavyzdys

Babysits
3 min. skaitymo

Norite sudaryti įdarbinimo sutartį su aukle? Pasinaudokite nemokamu Babysits pavyzdžiu bei sužinokite viską apie tokių sutarčių sudarymą.

Ieškote daugiau informacijos apie vaikų priežiūros paslaugų teikimo sutarčių sudarymą? Skaitykite žemiau! O gal norite iš karto eiti prie reikalo ir pamatyti tokios sutarties pavyzdį? Jį rasite puslapio apačioje arba spustelėję čia!

Ar apskritai būtina sudaryti sutartį su aukle?

Pirmas klausimas, kuris galbūt kyla daugeliui tėvų ir auklių yra šis: „Ar man būtina sudaryti paslaugų teikimo sutartį?“

Atsakymas į šį klausimą… priklauso nuo situacijos! Pavyzdžiui, kai vaikus prižiūri šeimos narys, sutarties sudarymas tikrai nėra įprasta praktika.

Tačiau, bet kuriuo atveju, sutartis gali būti svarbus būdas apsaugoti tiek tėvus, tiek vaikų priežiūros paslaugų teikėjus bei suteikti aiškumo specifinių lūkesčių ar susitarimų atžvilgiu.

Kokią informaciją įtraukti į sutartį su aukle?

Kaip minėjome, sutartis su aukle turėtų įnešti aiškumo specifinių lūkesčių ar susitarimų atžvilgiu.

Šie lūkesčiai ir susitarimai gali būti (bei daugiau):

  • Pareigos / atsakomybės
  • Susitarimas dėl atlygio
  • Pagrindinės taisyklės (namų taisyklės)
  • Įdarbinimo laikotarpis
  • Ką daryti susiklosčius kritinei situacijai
  • Sutarties nutraukimas

Žemiau sužinokite daugiau apie specifinę informaciją, kurią reikėtų įtraukti aukščiau nurodytose dalyse.

Sutartis su aukle - pareigos ir atsakomybės

Šioje sutarties dalyje aiškiai nustatykite:
Kokios bus pagrindinės auklės užduotys.

Pavyzdžiui, tai gali būti tokios užduotys kaip: rūpintis vaiku, pamaitinti vaiką, sutvarkyti žaislus, padėti ruošti namų darbus ir pan.

Jei auklė dirbs pagal griežtai nustatytą grafiką, čia galite nurodyti sąlygas.

Pavyzdžiui, ar auklė turėtų nustatytu laiku pasiimti vaikus iš mokyklos bei rūpintis jais, kol grįžtate iš darbo. Taip pat, jei įmanoma, nurodykite kiek valandų per savaitę ir kokiu laikotarpiu auklei reikės dirbti.

Susitarimas dėl atlygio

Čia turėtumėte nurodyti su aukle sutartą atlygį. Taip pat turėtumėte aiškiai nurodyti, kada atlygį sumokėsite: po vaikų priežiūros, kas savaitę, kas dvi savaites ir pan.

Čia taip pat galite susitarti dėl papildomų darbo valandų, jei prireiktų.

Taip pat svarbu susitarti ir numatyti situacijas, kuomet auklei būtų mokamas didesnis atlygis, pavyzdžiui, atostogų ar paskutinės minutės atveju.

Pagrindinės taisyklės

Šioje dalyje gali nurodyti, kokių pagrindinių taisyklių auklė turėtų laikytis. Pavyzdžiui, ar vaikams leidžiama žiūrėti televizorių, kokius užkandžius vaikams galima valgyti ar kur name / bute jiems leidžiama būti, kuo leidžiama naudotis ir pan. Tai gali būti bet kas, kas jums atrodo svarbu ir ką auklė būtinai turėtų žinoti.

Kritinės situacijos atveju

Jei norite, kad auklė tam tikrose situacijose reaguotų atitinkamai, galite tai įtraukti čia. Tai gali būti informacija apie tai, ką daryti nelaimės, ligos ar kt. atveju.

Įdarbinimo laikotarpis

Šioje dalyje turėtumėte nurodyti, kada sutartis įsigalioja. Tad įtraukite datą, nuo kurios auklė turėtų pradėti dirbti. Jeigu žinote, kiek būtent laiko jums auklės paslaugų reikės, taip pat tai nurodykite sutartyje. Pavyzdžiui, jeigu auklė reikalinga visiems metams, tai ir nurodykite sutartyje. Taip pat galite nurodyti sąlygas darbo laikotarpio pratęsimo atveju.

Sutarties nutraukimas ar keitimas

Sutartyje su aukle taip pat turėtumėte nurodyti sutarties keitimo ar nutraukimo sąlygas. Tai apima, kokiomis aplinkybėmis galite nutraukti sutartį ir prieš kiek laiko jūs arba auklė turėtumėte įspėti kitą šalį dėl sutarties keitimo ar nutraukimo.

Sutarties su aukle pavyzdys

Na, o čia galite rasti mūsų sutarties su aukle pavyzdį! Laisvai atsisiųskite ir / arba keiskite šią sutartį kaip tik jums reikia.

Nepamirškite, kad tai yra tiesiog mūsų siūlomos gairės, o ne teisinis patarimas. Jeigu turite abejonių dėl savo sutarties su aukle, visada galite pasitarti su teisininku.

sutarties su aukle pavyzdys

Tikimės, kad šio straipsnio ir pavyzdžio dėka jausitės labiau užtikrinti ruošdami savo sutartį su aukle!

Būtinai peržiūrėkite kitus mūsų bendruomenės straipsnius, kad gautumėte dar daugiau gerų patarimų tėvams!

Prisijunkite prie vaikų priežiūros bendruomenės!

Prisijunkite nemokamai