Žemė ir klimato kaita: rankdarbis vaikams

Žemė ir klimato kaita: rankdarbis vaikams

Babysits
4 min. skaitymo

Ieškote tokio užsiėmimo vaikams, kuris būtų ne tik smagus, bet ir ugdytų vaikų ekologinę pasaulėžiūrą bei meilę mūsų planetai Žemei? Turime jums puikaus rankdarbio idėją. Keletas paprastų žingsnių ir kartu su vaikais nesunkiai pasigaminsite Žemę.

Labas! Aš esu Žemė.
Man patinka rūpintis savo vandenynais, augalais, gyvūnais ir žmonėmis. Tačiau mano mėgstamiausias hobis yra vaikų iš viso pasaulio švietimas ir lavinimas!
Deja, pastaruoju metu jaučiuosi nekaip. Klimato kaita, miškų kirtimai, šiltnamio efektas… Buvau kiečiausia planeta galaktikoje, pilna energijos, dabar jau nebe.
Ar padėsite man?

Norite vaikuose sužadinti meilę mūsų planetai? Spustelėkite čia ir perskaitykite jiems laišką nuo planetos Žemės! Mieli vaikai, Norėčiau prisistatyti, esu planeta Žemė. Drauge su kitomis planetomis ir žvaigždėmis gyvenu ramioje galaktikos vietoje, tačiau turiu pripažinti, kad mano gyvenimas anaiptol nėra nuobodus. Atvirkščiai, turbūt esu sunkiausiai dirbanti planeta, nes esu pilna gyvybės ir energijos. Jau žinote mano geriausius draugus, tai Saulė ir Mėnulis. Mano gera draugė Saulė dirba kasdien, kad tik man būtų šviesu ir šilta, be jos mano gyvenimas būtų tamsus ir liūdnas. Mano draugas Mėnulis visada šalia, kai nebūna Saulės, pasirūpina manimi naktį, Mėnulis yra magiškas ir paslaptingas. Mėnulis veikia mūsų sapnus, kai miegame, be to, jo dėka išsipildo mūsų svajonės, kai elgiamės atsakingai ir teisingai. O aš dirbu dieną ir naktį, nepavargdama! Turiu pasirūpinti visais gyvais padarėliais, nuo pačių mažiausių iki didžiausių. Taip pat rūpinuosi upėmis, vandenynais, medžiais ir gėlėmis. Tačiau didžioji mano aistra yra pasirūpinti vaikais, gyvenančiais bet kuriuose žemynuose. Svarstote, kodėl būtent tai yra mano aistra? Atsakymas akivaizdus - nes tai labai smagu! Vaikai yra mano mėgstamiausi, nes jie tokie pat kūrybingi kaip visata ir pilni tiek pat energijos, kiek jos turiu aš! Vaikai yra smalsiausi sutvėrimai, kokie tik manyje gyvena, o aš esu neišsenkantis žinių šaltinis, tad todėl mano mėgstamiausias hobis yra vaikų lavinimas. Be mano mėgstamų hobių, aš taip pat turiu nesibaigiančių atsakomybių. Rūpinimasis visais gyvais sutvėrimais, kokie tik manyje gyvena, nėra lengva užduotis ir reikalauja daug disciplinos ir įsipareigojimo. Paskutiniu metu jaučiuosi silpna, o tai mane neramina, nes per milijonus metus niekada nesu sirgusi. Galaktikos, planetos ir žmonės supranta, kad jau nebeturiu tiek gyvybės ir energijos ir mano sveikata blogėja. Tiesa ta, kad jie teisūs, žmonės, kurie manyje gyvena, nesuvokia, kokią žalą man daro. Jie kerta medžius, pripildo mano jūras plastiko ir naikina gyvūnus. Todėl noriu susisiekti su jumis, nes esate mano ateitis ir žinau, kad pasirūpinsite manimi, nes aš jums parodysiu kaip! Nepamirškite, kad mano aistra esate jūs ir aš visada pasidalinsiu savo paslaptimis su jumis.

Šis “pasidaryk pats” rankdarbis tinkamas bet kurio amžiaus vaikams bei yra smagi ir unikali dekoracija vaikų kambariui. Taip pat tai puikus užsiėmimas vaikų priežiūros metu!

Šiam užsiėmimui reikės:

  • Atsispausdinkite šiuos du PDF failus: laiminga bei liūdna planeta Žemė (atsispausdinkite čia)
  • Žirklių
  • Klijų
  • Pleistro
  • Spalvotų žymeklių
  • Siūlo
  • Spalvoto popieriaus iškirpti rankoms ir kojoms

1 Žingsnis

Žirklėmis iškirpkite dvi planetas Žemes. Vaikai turėtų kirpti tik prižiūrint suaugusiems. Tada, iškirpkite termometrą ir širdį.

Planeta Žemė pasidaryk pats rankdarbis

2 Žingsnis

Dabar laikas spalvinti! Nuspalvinkite abi planetas naudodami mėlyną ir žalią spalvas, linksmąją šviesiau, o liūdnają planetą tamsiau. Tada nuspalvinkite termometrą ryškiai raudona spalva, kad atsipindėtumėte globalinį atšilimą. Tada nuspalvinkite širdį jūsų pasirinkta spalva ir viskas!

Planeta Žemė pasidaryk pats rankdarbis

3 Žingsnis

Laikas pagaminti rankas ir kojas. Mes naudojome mėlyną ir žalią spalvotą popierių, bet jūs galite naudoti, kokį tik norite! Jei neturite spalvoto popieriaus, naudokite žymeklius ir nuspalvinkite baltą popierių jūsų pasirinkta spalva. Tam naudokite 4 popieriaus lapelius, maždaug 15 cm ilgio.

Iškirpę 4 popieriaus lapelius, sulankstykite juos pirmyn ir atgal, kad sukurtumėte akordeono efektą.

Planeta Žemė pasidaryk pats rankdarbis

4 Žingsnis

Priklijuokite rankas ir kojas prie planetų. Tada galite priklijuoti siūlą, jeigu norite planetas kur nors pakabinti. Po to priklijuokite širdį prie laimingos Žemės ir termometrą prie liūdnos Žemės. Galiausiai, galite priklijuoti pleistrą prie sergančios Žemės kaip paskutinį akcentą, simbolizuojantį gyjančias planetos žaizdas.

Planeta Žemė pasidaryk pats rankdarbis

Tikimės, kad jums patiko šis “pasidaryk pats” rankdarbis! Nepamirškite su mumis pasidalinti savo kūryba Facebook arba Instagram naudodami @babysits.

Ieškote daugiau užsiėmimų vaikams klimato kaitos tema? Peržiūrėkite mūsų mokslinius eksperimentus ar kitus užsiėmimus bei "pasidaryk pats" idėjas!

Prisijunkite prie vaikų priežiūros bendruomenės!

Prisijunkite nemokamai