Išbandykite nuotolinę vaikų priežiūrą

Išbandykite nuotolinę vaikų priežiūrą

Babysits
4 min. skaitymo

Ar jau teko girdėti apie vaikų priežiūrą nuotoliniu būdu? Galbūt patys norėtumėte padėti tėvams ir vaikams dirbant aukle nuotoliniu būdu? Šiame straipsnyje turime keletą patarimų, gudrybių ir tikro gyvenimo pavyzdžių iš tų, kurie pirmąjį kartą išbandė nuotolinę vaikų priežiūrą.

Kitų auklių patirtis

Paprašėme keletos kitų auklių pasidalinti savo darbo nuotoliniu būdu patirtimi. Smalsu sužinoti, kaip jiems sekėsi? Štai čia turime keletą pavyzdžių:

Dovilė - „Teta man papasakojo, kad mano pusseserė jaučiasi vieniša, nes nebegali susimatyti su savo klasiokais ir draugais. Kad jai šiek tiek pagelbėčiau, paskambinau ir kurį laiką paplepėjom. Tada kilo gera idėja paskaityti iš vienos mėgstamiausių mano vaikystės knygų. Mano pusseserei labai patiko paplepėti ir pasiklausyti istorijos. Susitarėme tai pakartoti kiekvieną savaitę!”

Julija - „Prieš kelias dienas pabandžiau nuotoliniu būdu padėti Marie paruošti namų darbus. Manau, kad didžiausias privalumas jai ir jos tėveliams buvo tas, kad galėjau užimti Marie, kol jos tėvai dirbo iš namų. Buvimas kartu, kad ir internete, bei mano atsakymai į jos klausimus padėjo Marie labiau susikaupti. Net ir mane pačią tie neįtikėtinai sudėtingi matematikos uždaviniai privertė pasukti galvą!”

Elena - „Mano pirmoji patirtis dirbant nuotoline aukle buvo labai maloni. Kartu su Victoria mokėmės skaičius angliškai nuo 1 iki 10. Buvo labai lengva atlikti šį pratimą internetu. Vienintelė problema, bet tik retkarčiais, buvo interneto ryšys. Nepaisant to, mergaitei ši pamoka buvo labai naudinga! Jau laukiu kitų susitikimų internete!”

Karolina - „Turiu pripažinti, kai pirmą kartą išgirdau apie nuotolinę vaikų priežiūrą Babysits, man pasidarė įdomu, kaip tai įmanoma. O dabar va jau prižiūriu Valentine nuotoliniu būdu, kol jos tėveliai dirba iš namų. Puikiai praleidome laiką, netgi sukūrėme vieną šokį ir įgyvendinome keletą „pasidaryk pats“ idėjų.”

Jurga - „Prižiūrėti Lizzy nuotoliniu būdu buvo labai smagu. Kartu grojome pianinu ir aš ją išmokinau keletą paprastų melodijų. Buvo truputėlį sudėtingiau nei įprasta parodyti, kuriais klavišais groti, bet su truputėliu praktikos ir pareguliavus kameros kampą, kad ji galėtų matyti, kaip groju aš, viskas išsisprendė!”

Patarimai pirmajam nuotoliniam susitikimui

Pirmasis vaikų priežiūros susitarimas su nauja šeima visada labai įdomu. O internete tai dar labiau! Pirmiausia susitikite su tėvais ir vaiku (-ais) susipažinimui, naudokite kokią nors vaizdo skambučių platformą, tokią kaip Skype, pavyzdžiui. Toks įvadinis susitikimas leis jums geriau vieni kitus pažinti, aptarti atlygį, pasikeisti svarbia kontaktine informacija, pakalbėti apie galimus užsiėmimus su vaiku bei sutarti kokiam laikui vaiko priežiūra reikalinga. Šio susitikimo metu, pabandykite užmegzti ryšį su vaiku, kad kitą kartą jau vienas kitą šiek tiek pažinotumėte.

Pirmosios nuotolinės vaikų priežiūros metu, tėvams taip pat rekomenduojame bent kelioms minutėms prisijungti. Kai vaikas apsipras ir pradės ką nors įdomaus veikti su aukle, tėvai gali palikti vaiką vieną su aukle, ar išeiti iš kambario. * Tačiau niekada nepalikite vaiko visiškai vieno namuose su nuotoline aukle.

Labai smagus pirmasis užsiėmimas su vaiku gali būti „nupiešk savo gyvenimą“. Piešdami save ir savo aplinką galite geriau vienas kitą pažinti. Bus lengviau, jeigu piešimą pradės auklė, taip vaikas turės pavyzdį. Papasakokite apie save, savo hobius, kur gyvenate ir kokius draugus turite. Kol apie tai pasakojate, tuo pačiu metu pieškite ir rodykite. Jums pabaigus, eilė piešti vaikui!

8 patarimai nuotolinei vaikų priežiūrai

  • 1. Patarimas: Vienas iš tėvų visada turi būti tame pačiame name / bute ar kambaryje.

  • 2. Patarimas: Prieš nuotolinės vaikų priežiūros pradžią, nepamirškite paprašyti tėvų telefono numerio. Nes jeigu kas nors nutiktų, pavyzdžiui, vaikas nori į tualetą, interneto ryšys trūkinėja, vaikui nebeišeina susikaupti ir pan., tuomet galėsite lengvai paskambinti tėvams, kurie ateis ir pasirūpins vaiku.

  • 3: Patarimas: Atminkite, kad kai kurie užsiėmimai gali pareikalauti daugiau laiko ir pastangų, nei įprastai. Ypač jeigu vaiką ko nors mokote, pavyzdžiui, groti muzikos instrumentu, arba padedate ruošti namų darbus. Tad reikia truputėlio daugiau kantrybės, bei nepamiršti papildomų pertraukų.

  • 4. Patarimas: Kai mokote vaiką groti muzikos instrumentu, įsitikinkite, kad kamera yra nukreipta į rankas, o ne į veidą. Taip vaikui bus daug lengviau mokytis.

  • 5. Patarimas: Nuotolinė vaikų priežiūra netinka labai mažiems vaikams. Kai vaikas jau gali kalbėti, būti be tėvų ir susikaupti ilgiau nei 30 minučių, tuomet jau galima svarstyti nuotolinę priežiūrą. Jeigu tėvai nežino, ar jų vaikui tai tiktų, mes rekomenduojame pirmiausia išbandyti kelias minutes ir tada kartu nuspręsti ar tokia priežiūra vaikui įmanoma.

  • 6. Patarimas: Nuotolinė vaikų priežiūra nėra skirta visai dienai. Jeigu tėvai turi svarbų susitikimą ar reikia kuriam laikui susikaupti darbui, tuomet nuotolinė vaikų priežiūra yra puiki išeitis. 1 ar 3 valandos puikiai tinka tokiai priežiūrai, bet ilgiau mes nerekomenduojame. Ilgesni skambučiai augina tikimybę, kad vaikas praras dėmesį.

  • 7. Patarimas: Patogiau naudoti kompiuterį negu telefoną.

  • 8. Patarimas Iš tikrųjų yra daugybė užsiėmimų, kuriais galite užsiimti nuotolinės vaikų priežiūros metu: mokykite vaiką groti muzikos instrumentu, skaitykite knygas, šokite ar dainuokite kartu, pabandykite kurią nors „pasidaryk pats“ idėjų, padėkite ruošti namų darbus, mokykite naujos kalbos, tiesiog plepėkite, žaiskite žaidimus ar drauge atlikite kokius nors pratimus.


Jums taip pat smalsu išbandyti nuotolinės auklės darbą? Savo profilyje pasirinkite „galiu dirbti nuotoliniu būdu“. Taip tėvai, kurie ieško nuotolinės auklės, galės lengvai jus rasti ir susisiekti! Nepamirškite pasidalinti savo patirtimi su mumis ir visa bendruomene!

Prisijunkite prie vaikų priežiūros bendruomenės!

Prisijunkite nemokamai