Šaldyto jogurto ledų gabaliukai

Šaldyto jogurto ledų gabaliukai

Babysits
2 min. skaitymo

Visi mes mėgstame kartas nuo karto pasimėgauti dubenėliu ledų. Tačiau kaip mėgautis ledais nesijaudinant dėl pridėtinio cukraus? Šis sveikas ir skanus naminio šaldyto jogurto receptas labai patiks visai šeimai.

Turbūt nėra geresnio būdo savęs palepinimui, kaip dubenėlis šaltų, skanių ledų. Bet leduose iš parduotuvės pilna pridėtinio cukraus, skonio stipriklių ir maisto dažiklių. Puiki alternatyva ledams yra šaldytas jogurtas, tačiau kaip ir ledai, parduotuvėje parduodamas šaltas jogurtas dažnai savo sudėtyje turi pridėtinio cukraus ir skonio stipriklių.

Tad kodėl nepasigaminus šalto jogurto skanėstų patiems namie? Labai patiks vaikams, pagaminti lengva ir daug sveikiau, nei ledai iš parduotuvės.

Ko reikės:

  • Jogurto
  • Vaisių
  • Šaldymo formelių / indelių

Pasiruošę gaminti šiuos sveikus skanėstus?

Receptas labai lengvas, galima apsisukti per mažiau nei per 5 minutes:

  • Sudėkite jogurtą į formeles.
  • Įdėkite vaisių (mes pasirinkome šaldytas braškes ir avietes).
  • Įdėkite dar jogurto, kad apsemtų vaisius.

Ingredientai sveikų skanėstų gaminimui

Paprasta, ar ne?

Dabar tereikia įdėti užpildytas formeles į šaldiklį ir palaukti, kol kietai sušals. Paprastai trunka apie 3-5 valandas, priklausomai nuo jūsų šaldiklio nustatymų.

Jūsų sveiki skanėstai karštoms vasaros dienoms paruošti valgymui.

Sveiki skanėstai vaikams

Visada galite įdėti daugiau ar kitokių vaisių, priklausomai nuo to, ką labiau mėgstate. Mes nenaudojome jokių saldiklių, nes vaisiai ir taip yra saldūs. Tačiau jeigu norite kiek saldžiau, rekomenduojame įdėti medaus ar klevų sirupo į jogurtą ir gerai išmaišyti prieš supilant į formeles.


Patiko mūsų receptas? Labai norėtume pamatyti, kaip jums sekėsi gaminti šaldyto jogurto skanėstus. Pasidalinkite jais Instagram ir nepamirškite mūsų pažymėti su #Babysits ar @babysits.

Prisijunkite prie vaikų priežiūros bendruomenės!

Prisijunkite nemokamai