Receptai Velykoms - namų gamybos Velykiniai kiškučiai ir viščiukai

Receptai Velykoms - namų gamybos Velykiniai kiškučiai ir viščiukai

Babysits
4 min. skaitymo

Norite ką nors pasigaminti kartu su vaikais? Pagal šiuos receptus lengvai iškepsite mielus Velykinius kiškučius ir viščiukus. Leiskite vaikams pasitelkti kūrybą dekoruojant kiekvieną kiškutį ir viščiuką atskirai, jiems labai patiks!

Velykiniai kiškučiai

Velykiniai kiškučiai

Ingredientai:

  • 500g miltų (sveikesnis pasirinkimas: pilno grūdo miltai)
  • 200ml pieno
  • 80g sviesto
  • 100g cukraus (sveikesnis pasirinkimas: rudas cukrus)
  • 2 kiaušiniai
  • 1 pakelis vanilinio cukraus (pasirinktinai)
  • 1 pakelis mielių
  • pusės citrinos sultys
  • keletas dantų krapštukų, šiek tiek vandens
  • morka, petražolių lapeliai, šokoladas dekoravimui

Kaip gaminti:

Velykinių kiškučių gaminimas

1. Žingsnis

Tešlai, sudėkite sviestą, pieną, cukrų ir vanilinį cukrų į dubenį ir pašildykite mikrobangų krosnelėje ant aukščiausio nustatymo 30 sekundžių. Sviestas turėtų ištirpti ir visas skystis turėtų būti šiltas. Sumaišykite miltus su mielėmis, įdėkite citrinos sulčių, vieną kiaušinį ir šiltąjį skystį bei gerai išmaišykite. Tešla turėtų būti išmaišyta ir išminkyta, kol nebelimpa prie paviršiaus. Jeigu jūsų tešla limpa, dėkite šiek tiek miltų, kol nebelips. Jei tešla per kieta, įdėkite truputį vandens, kad ją suminkštintumėte. Dėkite tešlą į miltais pabarstytą dubenį, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite valandai. Per šį laiką tešlos kiekis turėtų padvigubėti. Patarimas: padėkite tešlą kur nors šilčiau, taip mielės suveiks greičiau.

2. Žingsnis

Kai tešla pabūna gerą valandą, galite ją formuoti. Kiekvienam kiškučiui, padarykite vieną didelį, vieną vidutinį ir du mažesnius tešlos rutulius bei 4 mažus ritinėlius. Didysis rutulys yra kūnui, vidutinis - galvai, o mažieji - kojoms. Kad viską sujungtumėte, naudokite šiek tiek vandens padengti toms vietoms, kur rutuliai liečiasi. Du iš ritinėlių paverčiami į ausis išlyginant juos peiliu. Kiti du ritinėliai yra rankos, suformuokite jas sulenkdami tešlą į raguolį. Kai visos kiškučio dalys sujungtos, panaudokite keletą dantų krapštukų, taip užimsite vietą vėliau pridedamai morkai. Suplakite likusį kiaušinį ir ištepkite juo kiškučius, kad orkaitėje gautųsi graži ruda spalva. Sudėkite kiškučius ant kepimo dėklo į įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje, naudodami viršutinį ir apatinį kaitinimą.

3. Žingsnis

Išimkite Velykinius kiškučius iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Tada nupieškite kiškučių akis ir nosis naudodami šokoladą. Supjaustykite morką į plonas juosteles ir įdėkite jas vietoj dantų krapštukų bei dekoruokite petražolės lapeliu. Gaminant kartu su vaikais, morkas geriau tegu supjausto tėvai arba auklė, vaikams gali būti per daug pavojinga.

4. Žingsnis

Mėgaukitės Velykiniais kiškučiais!

Velykiniai viščiukai

Velykiniai viščiukai

Ingredientai:

  • 6 kiaušiniai
  • 2 šaukštelis majonezo
  • 2 šaukštelis garstyčių
  • druska
  • morka
  • pipirai

Kaip gaminti:

1. Žingsnis

10 minučių, iki kol sukietėja, virkite kiaušinius. Po to išpilkite karštą vandenį ir sudėkite kiaušinius į šaltą vandenį maždaug 10 sekundžių, kad lukštas geriau atsiskirtų nuo kiaušinio lupant. Leiskite kiaušiniams atvėsti ir tada nulupkite.

2. Žingsnis

Atvėsinus ir nulupus kiaušinius, nupjaukite jų viršų. Su šaukštu iškrapštykite trynį iš kiekvieno kiaušinio. Sudėkite trynius į dubenį ir sumaišykite su majonezu, garstyčiomis ir šiek tiek druskos. Viską sumaišę, užpildykite kiaušinius gauta mase ir uždėkite nupjautą viršų, tačiau neprispauskite. Patarimas: dekoravimo maišelis gali šį darbą palengvinti.

Išimkite kiaušinio trynįt

3. Žingsnis

Supjaustykite morką į plonas juosteles ir sudėkite į lėkštę. Vienam viščiukui reikia dviejų juostelių. Nupjaukite šiek tiek kiaušinio apačios, kad pagrindas būtų plokščias ir viščiukas galėtų stovėti, bei padėkite jį ant morkos juostelių. Akims panaudokite pipirus. Nosiai - trikampio formos morkos gabalėlį, įstatytą tarp akių.

Viščiukai pagaminti!

Linksmų Šv. Velykų!🐇🐣

Velykiniai kiškučiai ir viščiukai


Ieškote daugiau receptų vaikams? Peržiūrėkite mūsų receptų puslapį!

Jeigu jums patiko šie receptai ir pasigaminote puikių Velykinių kiškučių ir viščiukų, būtinai pasidalinkite nuotraukomis su mumis Instagram arba Facebook ir nepamirškite mūsų pažymėti, naudodami @babysits.

Prisijunkite prie vaikų priežiūros bendruomenės!

Prisijunkite nemokamai