Auklė skubos atveju

Auklė skubos atveju

Babysits
6 min. skaitymo

Paskutinę minutę rasti, kas galėtų prižiūrėti jūsų vaikus, gali būti tikrai sudėtinga. Laimei, yra keletas dalykų kurie jums gali padėti, jei skubiai ieškote auklės. Sužinokite daugiau apie vaikų priežiūrą skubos atveju bei kur ir kaip rasti auklę paskutinę minutę.

Kada ir kodėl prireikia auklės skubos atveju

Tai neišvengiamai nutinka bet kuriems tėvams vieną ar kitą kartą. Kas nors nutinka ar pasikeičia planai ir staiga prireikia skubiai surasti, kas galėtų prižiūrėti jūsų vaiką (-us). Taip gali nutikti dėl daugelio priežasčių, pavyzdžiui:

Situacijos, kuomet skubiai prireikia auklės

  • Reikia ilgiau dirbti ar dalyvauti neplanuotame susitikime
  • Renginys, kuriame jūsų vaikas turėjo dalyvauti, atšaukiamas ir vaikas išsiunčiamas namo anksčiau nei įprastai.
  • Jūsų įprastinė auklė negali pagelbėti dėl kokios nors priežasties.

Net labiausiai organizuoti tėvai ne visada gali to išvengti. Tad pravartu iš anksto pasiruošti ir turėti idėjų, kur ieškoti, jei staiga prireiktų auklės.

Yra daug išteklių ir vietų, kur galite ieškoti, tiesiog turite patys pasirinkti, kas jūsų šeimai labiausiai tinka.


kaip rasti auklę skubos atveju, galvoja

Kaip rasti auklę skubos atveju

Geriausia žinoma, iš anksto suplanuoti ir susitarti, kas galėtų prižiūrėti jūsų vaikus skubos atveju. Tačiau bet kuriuo atveju pravartu bent jau žinoti, į ką galėtumėte kreiptis, jei skubiai prireiktų pagalbos.

Štai kur galite ieškoti pagalbos:

Jūsų arba jūsų partneris (-ė). Likite namuose, jei staiga reikalinga skubi vaikų priežiūra

Kai kuriais atvejais, to skubios vaikų priežiūros atveju gali užtekti. Jeigu vienas iš tėvų gali dirbti iš namų ar tiesiog likti namuose, kad pasirūpintų vaiku (-ais), tuomet vaikų priežiūros klausimas gali būti išsprendžiamas greitai, netgi paskutinę minutę. Tačiau tai nepadės tokiu atveju, kai tėvai išvykę kartu arba abu užsiėmę atskiromis veiklomis. Tuomet reikia pasižvalgyti pagalbos už šeimos ribų.

seneliai auklė

Skubos atveju paprašykite giminaičių pagalbos

Šiuo atveju giminaičiai gali būti puiki parama, kuomet ieškoma paskutinės minutės vaikų priežiūros pagalbos. Turite giminaičių, kurie gyvena netoliese? Seneliai, dėdės ar tetos galbūt mielai padėtų jums prižiūrėti vaikus. Tiesiog įsitikinkite, kad atsižvelgiate į jų dienotvarkę, įpročius bei lūkesčius. Galbūt jie nieko prieš pagelbėti kartą ar du per mėnesį skubos atveju, tačiau kartą per savaitę jau bus per daug. Kai kurie giminaičiai sutiks prižiūrėti jūsų vaikus už dyką, tačiau kitiems gali prireikti sumokėti. Tai būtinai aptarkite.

auklė draugai

Draugai taip pat gali padėti prižiūrėti vaikus

Dažnai draugai mums kaip šeima, tad jie taip pat gali būti didelė parama prižiūrint vaikus. Taip pat kaip ir su giminaičiais, tokiu atveju svarbu atsižvelgti į draugų dienotvarkes, įpročius ir lūkesčius. Priklausomai nuo to, koks artimas draugas (-ė), jie taip gali tikėtis kokios nors piniginės kompensacijos ar kitokio atlygio už paskutinės minutės vaikų priežiūros paslaugas.

auklė

Auklės skubos atveju

Auklė taip pat gali pagelbėti paskutinę minutę prireikus vaikų priežiūros pagalbos. Daug auklių dirba būtent pagal iškvietimą, kitaip sakant, ir skubos atveju. Galite susisiekti su tokiomis auklėmis kai tik prireikia. Tačiau gali būti naudinga iš anksto pasidaryti tokių auklių sąrašą, su jomis pasikalbėti ir susitarti tam, kad būtų didesnė tikimybė, jog jūsų prašymas prižiūrėti vaikus nebus netikėtas ir auklė galės jums pagelbėti.


Vaikų priežiūros skubos atveju tipai

Auklės, į kurias kreipiamasi paskutinės minutės atveju

Paskutinės minutės auklė paprastai turi lankstų darbo grafiką ir gali prižiūrėti vaikus iš karto, kai tik kreipiatės.

Auklė pagal iškvietimą

Auklė pagal iškvietimą yra tokia auklė, su kuria susitariate iš anksto, ji žino, kad galite kreiptis dėl vaikų priežiūros. Auklė būna pasiruošusi ir gali sutartu laikotarpiu padėti prižiūrėti vaikus.

Atsarginė auklė

Atsarginė auklė panaši į auklę pagal iškvietimą. Šiuo atveju susitariate, kad auklė prižiūrės jūsų vaikus jeigu jūsų nuolatinė auklė dėl kokios nors priežasties negalėtų pagelbėti. Auklė žino, kad yra jūsų sąraše jeigu kitai auklei nepavyktų atvykti prižiūrėti vaikų.


Ko tikėtis kreipiantis dėl skubios vaikų priežiūros

Kaip jau minėjome, svarbu atsižvelgti į žmonių lūkesčius, kai planuojate vaikų priežiūrą paskutinę minutę.

Atlygis

Tariantis dėl paskutinės minutės vaikų priežiūros su šeima ar draugais būtina aptarti ir tai, ar jiems už vaikų priežiūrą sumokėsite ar kitaip atsilyginsite.

Tačiau paprastai, jeigu samdote auklę, turite atsižvelgti į pasikeitusius atlygio lūkesčius už vaikų priežiūrą skubos atveju lyginant su įprastine vaikų priežiūra.

Tai reiškia, kad kai kieno nors prašote pasirūpinti jūsų vaikais paskutinę minutę, tikėtina, kad turėsite sumokėti daugiau, nei įprastai. Apskritai, vaikų priežiūra skubos atveju paprastai kainuoja brangiau nei įprastinė vaikų priežiūra.

Taip yra todėl, kad yra mažiau pasirinkimo galimybių ir auklei gali tekti labai pasistengti, kad skirtų jums laiko ir galėtų prižiūrėti jūsų vaikus.

atlygis

Lankstumas ir darbo grafikas

Paskutinės minutės auklių lankstumas ir darbo grafikas taip pat yra tai, į ką reikėtų atsižvelgti susitariant dėl vaikų priežiūros. Jei žinote, kokiu būtent laiku jums gali prireikti paskutinės minutės priežiūros, tai gali padėti auklei geriau susiplanuoti ir žinoti, kada gali prireikti pagalbos.

Be to, jei abejojate, ar jūsų dabartinė auklė atvyks, ar ne, gera praktika yra informuoti atsarginę auklę ir išsiaiškinti, ar ji gali pasilikti laisvą konkretų laiko tarpą, jei jums prireiktų kitos auklės.

Nuolat prireikia, kas prižiūrėtų vaikus paskutinę minutę? Tuomet gera idėja būtų iš anksto dėl atlygio susitarti su aukle. Reguliariai mokėtumėte auklei mažesnę sumą už tai, kad ji būtų pasiruošusi, jeigu jums jos prireiktų.

Lankstumas ir darbo grafikas

Vaikų priežiūra skubos atveju Babysits platformoje

Babysits visada rasite tinkamos pagalbos savo šeimai. Net ir skubos atveju! Tikrai įmanoma rasti auklių, kurios galėtų jums prireikus pagelbėti. Žinoma, galite rasti ir įprastinę auklę, jeigu tokios ieškote!

Babysits tikrai galima rasti auklių paskutinę minutę. Tokiu atveju, siūlome kreiptis į aukles, kurios yra geriausiai įvertintos ir turi daugiausiai rekomendacijų, neseniai buvo aktyvios ir greitai atsako (galite filtruoti pagal šią informaciją ieškodami). Būtinai peržiūrėkite ir mūsų superaukles, kurios atitinka visus išvardintus kriterijus!


Tikimės, kad šis straipsnis padės jums pasiruošti netikėtumams ir kai kitą kartą paskutinę minutę prireiks auklės, jau žinosite, ką daryti!

Jeigu ieškote puikios auklės savo šeimai, būtinai peržiūrėkite nuorodas aukščiau arba raskite visas aukles čia.

Norisi daugiau patarimų ar informacijos? Peržiūrėkite mūsų patarimus tėvams!

Prisijunkite prie vaikų priežiūros bendruomenės!

Prisijunkite nemokamai