Tėčio vaidmuo vaikų gyvenime

Tėčio vaidmuo vaikų gyvenime

Babysits
3 min. skaitymo

Visi žinome apie mamos svarbą vaiko gyvenime. Mama ypač svarbi vaiko emocinio vystymosi procese bei stimuliuoja švelnumą. Tačiau negalime pamiršti ir tėčių bei tai, kokį vaidmenį jie atlieka. Tėčio figūra gali būti lygiai tokia pat reikšminga, kaip mamos. Norite sužinoti daugiau apie tai, kokią svarbą tėčio vaidmuo turi vaikams? Viską apie tai perskaitysite žemiau.

Tėčio vaidmuo

*Pirmiausia, privalu pasakyti, kad kiekviena šeima yra skirtinga. Ne kiekvieną šeimą sudaro mama ir tėtis. Kai kurias šeimas sudaro dvi mamos, du tėčiai, vieniša mama ar tėtis, globėjai ir pan. Kai vaikų gyvenime tėčio nėra, tai žinoma nereiškia, kad jie neturės pilnavertės vaikystės ar jų vystymasis bus kaip nors paveiktas. Čia svarbiausia šeimos meilė, ir tikrai nesvarbu, iš ko ta šeima susideda. Šis straipsnis skirtas Tėvo dienai. Todėl pagrindinis dėmesys šiame straipsnyje skiriamas tėčiams. Tėčiai yra puikūs ir nusipelno šiek tiek papildomo įvertinimo Tėvo dienos proga!

Vaiko charakteris

Tėčio figūra gali padėti skatinti skirtingus vaiko asmenybės bruožus. Drąsa, smalsumas ir pasitikėjimas savimi yra dažniausiai sutinkamos savybės, kurių vaikas gali išmokti iš tėčio. Dar daugiau, dažnai vaikai, kurių gyvenime buvo tėčio figūra, turi mažiau neigiamų emocijų, neužtikrintumo ir baimių.

Vaiko vystymasis

Tyrimai rodo, kad tėčiui parodžius švelnumą ir palaikymą vaikui, stimuliuojami keletas skirtingų gebėjimų. Pavyzdžiui, tai skatina pažintinius smegenų gebėjimus. O tai gali padėti vaikams mokantis bei lavinti geresnę atmintį. Taip pat tėčio vaidmuo gali turėti reikšmės empatijos ir socialinių įgūdžių formavime. Tai padeda vaikams geriau susitvarkyti su savo emocijomis bei sąveikaujant su kitais žmonėmis. Galiausiai, tai padeda vaikams suprasti, ką reiškia būti kito žmogaus kailyje bei atsižvelgti į kito jausmus.

Tėvo diena

Vaiko rezultatai mokykloje

Kaip jau minėjome, tėčio vaidmuo turi didelę reikšmę vaiko vystymosi procese. O tai taip pat turi įtakos vaiko rezultatams mokykloje. Vidutiniškai, vaikai, kurių gyvenime figūruoja tėčio vaidmuo, geriau mokosi. Tai galioja ir kitoms sritims, tokioms kaip sportas ir darbas.

Santykiai su kitais

Tėčio vaidmuo ne tik turi didelės įtakos vaiko vystymuisi ir tam, kokiu žmogumi vaikas taps, tačiau ir tam, kokio typo santykius vaikas užmezga su kitais. Tai, kaip tėtis bendrauja su vaikais veikia tai, ko vaikai paskui ieško kituose žmonėse. Pavyzdžiui, kokių jie ieško draugų, o vėliau galbūt ir kitokio tipo santykių: romantinių, darbo it t.t. Tėtis parodo tam tikrą pavyzdį, kurį vaikai gali sekti bendraudami su kitais žmonėmis.

tėvas sūnus

Drąsa

Vaikams visada smagu su tėčiu žaisti, varžytis, karstytis medžiuose, šokinėti per balas ar statyti fortus. Šie užsiėmimai vaikams labai patinka ir didelė tikimybė, kad dažniausiai vaikai jais užsiima su tėčiais. Tačiau taip žaisti ne tik smagu, o galima ir kai ko išmokti. Tai tipinė veikla, kurios metu vaikai mokosi būti drąsesni, atkaklesni ir stipresni iš savo tėčių. Savybės, kurios tikrai praverčia gyvenime!


Tėčiai yra nuostabūs ir atneša daug gėrio į mažųjų gyvenimą. Palepinkite savo tėčius Tėvo dienos proga! Paskaitykite jiems šį straipsnį, šiltai apkabinkite arba padovanokite kokį nors savo pagamintą rankdarbį.

Ačiū, tėti! Su Tėvo diena!

tėvo diena sveikinimas

Prisijunkite prie vaikų priežiūros bendruomenės!

Prisijunkite nemokamai