Kaip pasitikėti aukle

Kaip pasitikėti aukle

Babysits
3 min. skaitymo

Bet kurie tėvai jaudinasi, pirmąjį kartą palikdami vaikus su aukle. Peržiūrėkite mūsų patarimus, kad šis procesas vyktų sklandžiai tiek jums, tiek vaikams.

Raskite auklę, kuria galite pasitikėti

Naudodamiesi Babysits, išsirinkite ir susisiekite tik su tomis auklėmis, kurių profiliai yra išsamūs, turi nuotrauką bei vaizdo įrašą; tokie profiliai yra kur kas patikimesni. Peržiūrėkite darbo patirtį, rekomendacijas. Užduokite auklėms klausimus, sužinokite, ar atitinka jūsų šeimyninės vertybės. Nebijokite užduoti per daug klausimų. Jeigu auklė rimtai vertina vaikų priežiūrą, tai tikrai mielai atsakys į visus jūsų klausimus. Po pirminio kontakto Babysits platformoje, galite susiskambinti telefonu arba susitikti gyvai kur nors viešoje vietoje. Tai leis jums geriau suprasti, kokia auklė yra ir ar tiktų jūsų šeimai.

Pasakykite vaikams apie auklę iš anksto

Apie tai, kad radote tinkamą auklę, vaikams pasakykite kuo anksčiau. Dažnai tam neskiriama pakankamai dėmesio, bet juk vaikams taip pat reikia laiko pasiruošti! Apsvarstykite galimybę pasiimti vaikus kartu, kai susitiksite su aukle susipažinimui. Jau pažinodami auklę, vaikai jausis daug jaukiau pirmosios priežiūros metu. Paraginkite vaikus džiaugtis dėl auklės ir patikinkite, kad bus smagu!

Paprašykite auklės ateiti anksčiau

Sutartą vaikų priežiūros dieną, paprašykite auklės ateiti valanda ar dvi prieš sutartą darbo laiką. Tai duos laiko vaikams apsiprasti su aukle. Paskatinkite auklę ir savo vaikus bendrauti tarpusavyje, kol esate šalia. Atminkite, kad draugystė užtrunka, todėl neverskite per prievartą! Paskui, auklei ir vaikams pradėjus kokį smagų užsiėmimą, jums bus lengviau palikti namus.

Nurodykite, ką daryti kritinės situacijos atveju

Kritinės situacijos dažnai nesusidaro, tačiau vis tiek labai svarbu, kad auklė būtų pasiruošusi ir žinotų, kaip tokiu atveju elgtis. Aptarkite su aukle, ką tuomet reikėtų daryti. Sudarykite skubios pagalbos kontaktų sąrašą ir paaiškinkite kokiu telefono numeriu kada skambinti. Užrašykite savo pačių, artimųjų, kurie prireikus galėtų pagelbėti, bei avarinių tarnybų telefono numerius.

Užtikrinkite, kad auklė turi visą reikiamą informaciją

Skirtingos šeimos turi skirtingas namų taisykles. Nurodykite auklei namų taisykles ir bet kokius kitus specialius reikalavimus. Taip pat naudinga susitarti dėl namų apyvokos daiktų, kad auklė žinotų, kuo galima naudotis. Be to, būtinai parodykite auklei kur rasti viską, ko gali prireikti vaikų priežiūros metu (sauskelnes, čiulptukus ir pan.). Pasakykite auklei, kokia paprastai yra vaiko dienotvarkė, bei nurodykite, kur rasti megstamiausius žaislus, reikalingą maistą bei gėrimus.

Taip pat aiškiai nustatykite lūkesčius ir ribas tiek auklei, tiek vaikams. Vaikai turėtų suprasti, kad taisyklės lieka tos pačios, nors jūsų namie ir nėra.

Nepalikite namų neatsisveikinus

Išeidami, būtinai su vaiku atsisveikinkite. To nepadarius, vaikas gali sunerimti ir stresuoti. Tad atsisveikindami nusišypsokite ir šiltai apsikabinkite. Būkite ramūs ir paaiškinkite, kad grįšite vėliau.


Ar esate pasirengę žengti sekantį žingsnį ir ieškoti auklės savo vaikams? Naudokite Babysits ir raskite auklę šiandien!

Prisijunkite prie vaikų priežiūros bendruomenės!

Prisijunkite nemokamai