Darbas iš namų su vaikais

Darbas iš namų su vaikais

Babysits
4 min. skaitymo

Ar kada bandėte dirbti iš namų, kai vaikai taip pat yra namuose? Gali būti, kad turite darbą, kuris nereikalauja jūsų būti biure nuo pirmadienio iki penktadienio. Darbas iš namų gali būti puiki alternatyva, tačiau tai taip pat gali blaškyti jūsų dėmesį, ypač jeigu turite vaikų. Šiame straipsnyje jums turime keletą naudingų patarimų, kaip darbą iš namų padaryti kuo produktyvesnį.

Tikrai gali būti sudėtinga susikaupti darbui, tuo pat metu rūpinantis ir žaidžiant su vaikais. Staiga jaučiate, kad atsakomybė ant jūsų pečių padvigubėja. Problemą galima bandyti spręsti pasodinant vaikus prie televizoriaus, ar leidžiant jiems žaisti kompiuterinius žaidimus, tačiau, daugeliui tėvų tai nėra priimtina. Galima ir kitokia išeitis, kuomet galite rasti auklę, kuri padės užimti ir prižiūrėti vaikus kol jūs dirbate.

Štai todėl ir pristatome jums keletą patarimų ir idėjų, kurie padės užimti vaikus, kol patys dirbsite iš namų.

Sudarykite tvarkaraštį

Dažnai vaikai tiesiog mėgsta šėlti, nesugeba susikaupti ir ima greitai nuobodžiauti. Tai gali būti tikras iššūkis. Viena iš puikių priemonių, kuri padės organizuoti dieną bei išlaikyti vaikus užimtus, kol jūs darbuositės, yra tvarkaraščio sudarymas! Tokiu būdu vaikai per dieną galės atlikti skirtingo pobūdžio užduotis, o jūs atitinkamai susiplanuosite laiką, kuomet galėsite jiems skirti daugiau dėmesio. Tai taip pat įveda tvarkos vaikų miego ir kasdienybės režime, ir padeda jiems lengviau prisitaikyti prie nenumatytų pokyčių.

Nepabijokite pasitelkti kūrybos, planuodami vaikų užsiėmimus dienai, arba netgi sugalvokite skirtingų variantų skirtingiems laiko tarpams, kad vaikai patys galėtų pasirinkti sekantį nuotykį! Tokiu būdu, jeigu suplanuotas užsiėmimas vaikų nesudomins, bus kitų įdomių variantų, kuriuos vaikai galės išbandyti.

Žemiau rasite keletą puikių idėjų užsiėmimams, kuriuos galite įtraukti į dienos tvarkaraštį, kad užimtumėte vaikus.

„Pasidaryk pats“ idėjos

Yra daugybė skirtingų „pasidaryk pats“ idėjų, kurios yra pakankamai lengvos, kad vaikai patys galėtų jas įgyvendinti. Tokios idėjos yra puikūs būdas vaikams smagiai praleisti laiką. Galite rasti daug „pasidaryk pats“ bei kitų su menu susijusių užsiėmimų idėjų mūsų „pasidaryk pats“ puslapyje! Štai keletas patarimų, kaip galite panaudoti „pasidaryk pats“ idėjas užimti vaikus namuose, kol jūs dirbate:

  • Rinkitės pakankamai lengvas „pasidaryk pats“ idėjas, kad vaikai jas galėtų įgyvendinti savarankiškai, bei tokias, kurios nekelia pavojaus vaikų sveikatai (pavyzdžiui, aštrūs kraštai). Žinoma, tai priklauso nuo vaiko amžiaus. Taip pat galite iš anksto prikarpyti reikalingų medžiagų, kad vaikams nereikėtų naudotis žirklėmis ir pan.

  • Gera idėja yra sukurti kelias skirtingas „pasidaryk pats“ dirbtuvėles. Jose galite iš karto paruošti keliems skirtingiems užsiėmimams reikalingas priemones, kad vaikai galėtų lengvai pradėti, bei baigę greitai pereiti prie kito užsiėmimo, o jums nereikės nieko iš naujo paruošti.

Nors tai padės užimti vaikus, kol patys susikaupsite darbui, vis tik nepamirškite skirti truputėlį laiko pasidžiaugti bei pagirti vaiko kūrybą. Jie tai tikrai įvertins!

Lobio medžioklė

Kita puiki idėja, kaip užimti vaikus kol dirbate iš namų, yra lobio medžioklė! Gali užtrukti, kol viską suplanuosite ir paruošite, tačiau lobio medžioklė gali būti puikus būdas ne tik užimti vaikus, bet ir ugdyti jų fantaziją! Galite sukurti kažką labai paprasto, tokio kaip pora namuose paslėptų lapelių su užuominomis, arba ką nors sudėtingesnio, kai vaikai tampa piratais ir tyrinėja negyvenamą salą, o gal tampa šnipais, atliekančiais slaptą misiją!

Tokiu būdu tikrai smagiai užimsite vaikus, tačiau bandykite (kiek įmanoma) leisti vaikams jūsų paprašyti užuominų, jeigu jie užstrigtų „medžiodami“. Netgi galite nustatyti užuominų limitą, kad būtų dar įdomiau!

Virtuali auklė / korepetitorius

Jeigu būtinai reikia paskambinti darbo reikalais, turite svarbų pristatymą, ar kokią kitą priežastį, dėl ko vaikai neturėtų trukdyti, puiki išeitis gali būti nuotolinė auklė!

Šiuo atveju, auklė gali užimti jūsų vaikus naudojantis Skype ar kitą vaizdo skambučių platforma, kol jūs dirbate. Yra daugybė dalykų, kuriuos auklė ir vaikas gali nuveikti kartu, tokių kaip įgyvendinti „pasidaryk pats“ idėjas, piešti, mokytis smagių dainų ar žaidimų ir pan. Ši alternatyva gali būti naudinga netgi jei neturite svarbaus darbinio skambučio, bet tiesiog norite geriau susikaupti darbui. Tai taip pat gali padėti jūsų vaikui nesijausti vienišam ir gauti reikiamo dėmesio, kai patys dirbate ir neturite tiek daug laiko su jais užsiimti.

Nuotoliniu būdu dirbančios auklės gali pagelbėti ir ugdant jūsų vaiką. Auklės gali, pavyzdžiui, vesti įvairių dalykų (matematika, anglų kalba ar pan.) pamokas. Nuotolinės auklės ar korepetitoriai taip pat gali padėti vaikams spręsti sudėtingus uždavinius, ar apskritai, tiesiog padėti mokytis!


Turime daug auklių mūsų platformoje, kurios nurodė, jog gali prižiūrėti jūsų vaikus ar padėti ruošti namų darbus ir namuose, ir virtualiai, kaip jums patogiau!

Prisijunkite prie vaikų priežiūros bendruomenės!

Prisijunkite nemokamai