10 patarimų pirmajai dienai su aukle

10 patarimų pirmajai dienai su aukle

Babysits
4 min. skaitymo

Palikti savo vaiką su aukle pirmąjį kartą tikrai gali būti nelengva. Tad naudokitės mūsų patarimais bei vaikų priežiūros kontroliniu sąrašu (galite atsispausdinti), kad užtikrintumėte sklandžią pirmąją dieną.

Tikėtina, kad dėl pirmosios dienos su aukle jūs jaudinatės labiau, nei jūsų vaikas! Imkite iš jo pavyzdį ir nepamirškite atsipalaiduoti.

Tikrai nelengva palikti savo vaiką vieną su aukle pirmąjį kartą, ypač jeigu didžiąją dalį laiko patys praleidžiate su vaiku. Jūs viską žinote apie savo vaiką, ir kaip juo pasirūpinti, todėl perduoti vadeles kam nors kitam gali būti iššūkis.

Bet to galima išvengti. Žinant, ko tikėtis, ir būnant tinkamai pasirengus, galite padėti užtikrinti sklandų pirmąjį vaiko priežiūros susitarimą sau, savo vaikui ir auklei. Peržiūrėkite 10 mūsų geriausių patarimų sėkmingai pirmajai vaiko priežiūrai.

10 patarimų auklės pirmajai dienai

1. Žinokite, su kuo dirbate

Svarbiausia, ką galite padaryti, kad jaustumėtės geriau paliekant vaiką su aukle, yra žinoti, su kuo dirbate. Susitikite su aukle dar prieš pirmąjį vaiko priežiūros susitarimą, kad atliktumėte interviu. Jei susidarysite bendrą įspūdį apie charakterį, paprašysite rekomendacijų ir reikalingų pažymėjimų, bei apskritai geriau auklę pažinsite, padidės jūsų pasitikėjimas, kai ateis ta pirmoji vaiko priežiūros diena.

2. Paruoškite viską, ko gali prireikti

Auklė dar nežino, kokie yra jūsų vaiko mėgstamiausi žaidimai, užsiėmimai, filmai ar valgiai. Tad pirmajam vaiko priežiūros susitarimui naudinga iš karto paruošti viską, ko gali prireikti. Tokiu būdu jie galės laisvai kartu ką nors veikti, o auklė galės geriau susipažinti su jūsų vaiko kasdienybe, kas jį domina ir kokie užsiėmimai labiausiai tinka.

3. Parūpinkite kontaktinės informacijos sąrašą

Niekada nepalikite auklės, prieš tai nepateikę kontaktinių numerių sąrašo, įskaitant skubios pagalbos kontaktinę informaciją. Jei aktualu, taip pat būtinai auklei pateikite informaciją apie reikalingus vaistus ir / ar kokias nors jūsų vaiko alergijas.

4. Naudokite vaikų priežiūros kontrolinį sąrašą (galite atsispausdinti)

Kad jums padėtume, sukūrėme atsispausdinamą kontrolinį sąrašą, kurį galite peržiūrėti kartu su savo aukle. Prieš palikdami auklę su vaiku įsitikinkite, kad peržiūrėjote visą kontrolinį sąrašą.

Kontrolinis sąrašas auklėms

5. Aprodykite auklei namus

Aprodykite auklei savo namus ir parodykite, kur laikoma viskas, ko gali prireikti, pavyzdžiui, atsarginiai rūbai vaikui, pirmosios pagalbos rinkinys (vaistinėlė), žibintuvėlis, užkandžiai ir kt.

6. Aptarkite vaiko dienotvarkę

Čia galima ir griežčiau, ir atlaidžiau. Tačiau jei norite, kad jūsų vaikas laikytųsi įprastos tvarkos, būtų gerai su aukle aptarti vaiko dienotvarkę. Tokiu būdu auklė turės daug geresnį supratimą apie tai, kas leidžiama, o kas ne, kokiu laiku vaikas turėtų valgyti vakarienę, kada turėtų eiti miegoti ir pan.

7. Aptarkite namų taisykles ir auklės pareigas

Tai gali būti naudinga norint įsitikinti, kad jūs ir auklė vienodai suprantate auklei priskirtas pareigas, bei tai, ką jūsų vaikui leidžiama daryti ir ko ne. Dažnai vaikai gali bandyti gudrauti, pavyzdžiui dėl to, kiek jiems leidžiama suvalgyti saldumynų, ar kuomet jie turi eiti miegoti.

8. Atlikite bandomąjį testą

Taip pat galite atlikti tam tikrą bandomąjį testą, kuomet auklė prižiūri jūsų vaiką jums esant namuose. Tai gali padėti auklei ir vaikui greičiau vienas su kitu apsiprasti, o jums - geriau pažinti auklę!

9. Neparodykite vaikui, kad jaudinatės

Suprantame, palikti vaiką vieną su aukle pirmąjį kartą jums gali kelti ypač daug streso, tačiau stenkitės neperduoti šio jausmo vaikui. Dažnai vaikai tiesiog perima jūsų emocijas, jas kopijuodami. Taigi kai ateis laikas atsisveikinti su vaiku, apsikabinkite, nusišypsokite ir užtikrinkite jį, kad greitai grįšite.

10. Pasakykite vaikams apie auklę iš anksto

Svarbu iš anksto pranešti savo vaikui apie planuojamą auklės apsilankymą. Dažnai to nepaisoma, tačiau juk ir vaikams reikia laiko pasiruošti! Taigi tikrai gali būti gera mintis iš anksto supažindinti auklę su vaiku. Pirmosios vaiko priežiūros dienos metu vaikas atpažins auklę, o tai padės jiems jaustis daug geriau. Paraginkite vaikus džiaugtis dėl auklės ir pabrėžkite, kad bus smagu!


Tikimės, kad šie vaikų priežiūros patarimai bei kontrolinis sąrašas auklėms buvo naudingi! Ieškote auklės? Naudokite Babysits kad rastumėte auklę šalia jūsų.

Sėkmės pirmojo auklės apsilankymo metu!

Prisijunkite prie vaikų priežiūros bendruomenės!

Prisijunkite nemokamai