Pasigaminkite baltąjį lokį - pom pom rankdarbis

Pasigaminkite baltąjį lokį - pom pom rankdarbis

Babysits
3 min. skaitymo

Vis dar neįprantate prie vėsaus oro, o gal esate mielų baltųjų lokiukių mėgėjai? Nesvarbu, ar sninga lauke ar ne, kartu su vaikais galite prisijaukinti šaltą orą užsiimdami šiuo smagiu rankdarbiu, kurio metu pasigaminsite mielą baltojo lokio pom pom žaisliuką. Peržiūrėkite, ko rankdarbiui prireiks ir kokių žingsnių imtis, bei kartu sužinokite keletą įdomių faktų apie baltuosius lokius.

Gaminame baltojo lokio pom pom: ko prireiks?

  • Balto popieriaus
  • Rožinio žymeklio
  • Mažų plastmasinių akyčių
  • Mažo juodo pom pom
  • Kartono
  • Baltos vilnos siūlų
  • Žirklių
  • Klijų

Pradedame! Kaip pasigaminti baltojo lokio pom pom:

1. Žingsnis. Paimkite lakštą kartono ir nupieškite du apskritimus. Tada nupieškite po dar vieną mažesnį apskritimą kiekviename didesniame apskritime, kad suformuluotumėte spurgos formą.

2. Žingsnis. Žirklėmis iškirpkite abu nupieštus apskritimus. Iškirpkite mažesnius apskritimus iš didesnių, palikdami spurgos formos kartono iškarpas.

3. Žingsnis. Dabar apvyniokite vilnonį siūlą aplink abi kartono iškarpas du kartus taip, kad kartono nesimatytų.

4. Žingsnis. Įkirpkite vilnonį siūlą žirklėmis tarpe tarp abiejų kartono iškarpų.

5. Žingsnis. Paimkite šiek tiek vilnonio siūlo ir tvirtai jį suriškite tarp dviejų kartono iškarpų. Galite palikti šiek tiek ilgesnį siūlą baltojo lokiuko pakabinimui (bet nebūtinai, tai jūsų pasirinkimas).

6. Žingsnis. Atsargiai išimkite kartoną iš siūlų ir turėsite mažą baltą pom pom. Galite šiek tiek jį apkirpti, jeigu reikia.

pasidaryk pats pom pom baltasis lokys žingsniai

7. Žingsnis. Priklijuokite mažąjį juodą pom pom baltojo pom pom viduryje. Tai bus baltojo lokio nosis.

8. Žingsnis. Priklijuokite plastmasines akytes, taip baigsite kurti lokio veiduką.

9. Žingsnis. Kad pagamintumėte ausis, iškirpkite mažus pusiau-apskritimus iš balto popieriaus. Tada paprasčiausiai nuspalvinkite ausų vidų rožine spalva ir ausys bus baigtos. Galite jas priklijuoti baltojo pom pom viršuje. Viskas! Pasigaminote savo baltojo lokio pom pom.

Kai jau pasigaminote savo baltojo lokio pom pom, pagalvokite, kam galėtumėte jį panaudoti. Jis puikiai tinka kaip dekoracija kambaryje, raktų pakabukas, kuprinės aksesuaras ar plaukų gumytė (lengvai pasigaminsite priklijavus pom pom prie paprastos elastinės gumytės).

![Baltojo lokio pom pom rankdarbis(https://cdn.babysits.com/content/community/community-resources/en/craft/polar-bear-pom-pom/polar-bear-pompom-craft.jpg){.image-center.image-lg}


Ar jums patiko kurti baltojo lokio pom pom? Labai norėtume pamatyti, kaip jums pavyko! Pasidalinkite su mumis Facebook ar Instagram pažymėdami @Babysits. Norite daugiau smagių rankdarbių ir užsiėmimų idėjų? Peržiūrėkite kitas mūsų „pasidaryk pats“idėjas ir užsiėmimus vaikams!

Įdomūs faktai apie baltuosius lokius

  • Baltieji lokiai iš tiesų yra juodi! Jų kailis yra permatomas ir dėl atsispindėjusios šviesos atrodo baltas, tačiau jų oda apačioje (kaip rodo miela nosis) yra visiškai juoda.
  • Baltieji lokiai sveria iki 800kg ir būna iki 3m aukščio.

Kiek baltieji lokiai sveria ir kokio baltieji lokiai dydžio

  • Baltieji lokiai gali plaukti kelias dienas ir šimtus kilometrų nesustodami.
  • Gal ir atrodo, kad baltieji lokiai turi būti atsargūs, kad neperšaltų -40C arktinėje temperatūroje. Tačiau dėl jų ypatingo prisitaikymo prie šalčio (dvigubo kailio sluoksnio ir storo riebalų sluoksnio, kad išlaikytų šilumą), baltieji lokiai labiau rizikuoja perkaisti.

Įdomūs faktai apie baltuosius lokius

Įdomių faktų šaltiniai:

Prisijunkite prie vaikų priežiūros bendruomenės!

Prisijunkite nemokamai