Kaip išmokyti vaikus užsirišti batus

Kaip išmokyti vaikus užsirišti batus

Babysits
2 min. skaitymo

Jeigu jūsų vaikas dar nelabai žino, kaip užsirišti batus, ši „pasidaryk pats“ idėja tikrai turėtų pagelbėti. Juk tai vienu dalyku mažiau, kurį turėsite daryti ryte, ruošiant vaikus mokyklai. Kad išmokti susirišti batų raištelius būtų šiek tiek smagiau, sugalvojome šią lengvą, smagią idėją.

Tereikės pasidaryti kartoninį bato šabloną. Tai labai lengva, o vaikams labai patiks kurti kartu.

Jums prireiks:

  • Kartono
  • Akrilinių dažų
  • Juodo žymeklio
  • Skylamušio
  • Batų raištelių (taip pat galite naudoti paprastą virvelę ar kaspiną)

Kai jau turėsite visas priemones, pirmiausia apibrėžkite vaiko pėdos (su batu) kontūrą ant kartono. Mes tam naudojome juodos spalvos žymeklį.

Bato šablonas rankdarbis vaikams

Turint pėdos kontūrą, prasideda smagioji dalis - dekoravimas! Mes niekaip negalėjome išsirinkti spalvos, tad pasirinkome visas. Patarimas: jeigu po ranka neturite dažų, galite naudoti žymeklius, pieštukus ar kreideles.

Spalvotas bato kontūras kaip užsirišti batus

Kai jau esate patenkinti tuo, ką sukūrėte, galite atsargiai iškirpti batų šablonus.

Mokome vaikus užsirišti batus šablonas

Sekantis žingsnis yra padaryti skylutes batų raišteliams. Patarimas: Jeigu neturite skylamušio, adata ir ar kitas smailus daiktas puikiai tiks. Tačiau tokiu atveju šį žingsnį turėtų atlikti tėvai.

Bato šablonas skylutės batų raišteliams

Dabar svarbiausia dalis - batų raištelių suvarstymas. Galite parodyti vaikams, kaip suvarstyti batų raištelius (ar kaspiną, priklausomai nuo to, ką turite namuose) naudodami bato šablono skylutes. Na ir, žinoma, svarbiausia, galite parodyti vaikams, kaip užsirišti batus.

Paprasta, ar ne? Paskatinkite vaikus naudoti šį bato šabloną ir praktikuotis užsirišti batus kasdien. Taip ne tik palengvinsite savo pačių ryto rutiną, bet ir išmokysite vaikus kantrumo ir supratimo, kad geriems rezultatams reikia laiko.

Viskas! Štai kaip jūsų „pasidaryk pats“ bato šablonas galiausiai atrodys.

Kaip užsirišti batus pasidaryk pats užsiėmimas vaikams

Ar jums patiko šis užsiėmimas? Norėtume pamatyti jūsų bato šabloną, pasidalinkite ir pažymėkite mus naudodami @babysits Facebook arba Instagram.

Dar daugiau mokymosi idėjų rasite peržiūrėdami mūsų „pasidaryk pats“puslapį!

Prisijunkite prie vaikų priežiūros bendruomenės!

Prisijunkite nemokamai