Užsiėmimai vaikams lietingomis dienomis

Užsiėmimai vaikams lietingomis dienomis

Babysits
4 min. skaitymo

Deja, kartais dėl blogų orų neįmanoma žaisti lauke ar vykti į suplanuotą kelionę su vaikais. Tokiais atvejais gali būti sunkoka visai šeimynai susitarti, ką veikti namie. Mūsų idėjų sąrašas apie tai, ką veikti lietingu oru, tikrai turėtų jums pagelbėti!

Leiskitės į lobio medžioklę

Pabūkite piratais: leiskitės į lobio medžioklę! Kuo daugiau vaizduotės ir kūrybiškumo įdėsite, tuo smagiau bus visiems dalyvaujantiems piratams.

  • Klasikinė lobio medžioklė

Jeigu norite tos tikrosios lobio medžioklės, turbūt geriausia bus piratų idėja. Galite padaryti žinutę butelyje ir palikti jį plūduriuoti pripildytoje vonioje ar kriauklėje vaikams surasti. Įdėkite į butelį laišką su lobio žemėlapiu su daug skirtingų mįslių ir užuominų. Tada vaikai gali leistis į nuotykius, tyrinėdami namus ir ieškodami užuominų. Paruoškite įvairias slėptuves ir užduotis, kurias vaikai turės atlikti, kad rastų lobį.

  • Paveiksliukų lobio medžioklė

Truputėlį paprastesnė versija yra paveiksliukų lobio medžioklė, kuomet paslepiate mažus paveiksliukus įvairiose vietose namuose. Vaikai gauna pirmąjį užrašą ar piešinį, vaizduojantį vietą ar daiktą namuose, pavyzdžiui, šaldytuvą ar sofą. Tada ant sofos yra naujas paveiksliukas su nauja pavaizduota vieta ar daiktu, ir taip toliau, kol vaikai randa lobį. Šis žaidimas taip pat gali būti paruoštas iš anksto: pasiruoškite visus paveiksliukus, kad po to galėtumėte greičiau juos paslėpti ir paruošti lobio medžioklę.

Žaiskite stalo žaidimus

Šiandieninėje kasdienybėje, kai ekranai užima didžiąją mūsų gyvenimo dalį, klasikiniai stalo žaidimai tarytum išnyksta. Tačiau mes jums siūlome nupūsti dulkes nuo šių žaidimų ir rasti tokį, kuris tiks jūsų vaikams. Skirkite pakankamai laiko ir ilgai žaiskite jūsų šeimos mėgstamiausius stalo žaidimus. Tarp gerai pažįstamų populiarių stalo žaidimų yra Alias, Monopolis ar Dixit.

Jeigu namuose neturite jokių smagių žaidimų, yra daug tokių, kuriuos namuose galite susigalvoti patys. Tokie, kaip pantomima, piešimas ir spėliojimo žaidimai. Tereikia užrašyti keletą žodžių (ar nupiešti, priklausomai nuo vaikų amžiaus), kuriuos tada reikėtų apibūdinti, nupiešti ar suvaidinti.

Vienas labai smagus žaidimas yra „Kas aš?" Kaip žaisti: užrašykite žinomų žmonių, populiarių serialų veikėjų ar savo šeimos narių vardus ant atskirų mažų lipnių popieriaus lapelių, tada juos priklijuokite ant kiekvieno žaidėjo kaktos. Tuomet visi pakaitomis uždavinėja “taip” arba “ne” klausimus ir bando atspėti, kas jis ar ji yra. Ar aš moteris? Ar aš gyvenu JAV? Ar aš tikras žmogus? Šie ir kiti klausimai padės suprasti, kas esate ir laimėti!

Pastatykite pagalvių fortą

Naudokite kėdes, sofas, pagalves ir apklotus, kad pastatytumėte kiečiausią ir didžiausią visų laikų fortą! Tokioje pagalvių tvirtovėje patogu skaityti ar piešti, tačiau vaizduotei ribų nėra, tad vaikai gali susigalvoti veikti, ką tik nori. Galbūt tai parduotuvė, mokykla ar pilis su princais ir princesėmis? Susikurkite savo mažą pasaulėlį viduryje svetainės!
Jeigu turite daugiau vaikų, kiekvienas jų gali pasistatyti savo fortą. Tada vaikai kiekvienas turės savo mažą namuką ir galės žaisti miestą: pasisveikinti su kaimynu, pas vienas kitą apsipirkti ar siųsti laiškus.

Persirenginėjimas

Keletas karnavalinių kostiumų, keletas nebedėvimų senų rūbų ir persirenginėjimas prasideda! Galite naudoti tai, kas po ranka ar greitai kokį nors įdomų kostiumą sukurti. Jeigu kas iš šeimos gerai piešia ar daro makiažą, galite atitinkamai nusipiešti ir veidus, kad tiktų prie kostiumų. Nesunkiai, tiesiog iš to, ką randate namuose, galite pagaminti katės ausis, uodegą ar dramblio straublį. Taip pat smagu persirengti pažįstamu ar šeimos nariu, ar mėgstamiausiu gyvūnu.
Be to, galite persirengti kaip skirtingų profesijų žmonės ir žaisti atitinkamus žaidimus šiose rolėse. Pavyzdžiui, kas nors persirengia policijos pareigūnu, kitas - vagimi, o tada prasideda gaudynės.

Vakaras (ar diena) kine!

Visi vaikai mėgsta žiūrėti filmus, ypač kine! Ir kuo daugiau vaizduotės įnešite, tuo smagesnis bus kino vakaras. Pradėkite pasirinkdami filmą (turbūt sunkiausia dalis) ir paskirkite bilietų pardavėją. Bilietų pardavėjas pagamins kino bilietus, suorganizuos kėdes ir praves instruktažą. Kas nors taip pat gali būti atsakingas už popkornų ir gėrimų pardavimą. O tada jau galite pradėti.
Kad filmų vakaras būtų ir šiek tiek edukacinis, galite užduoti klausimus apie filmą, aptarti filmą ir paprašyti vaikų įvertinti. Įsidėmėkite filmo nutikimus, kad paskui matytumėte, kiek vaikai patys prisimena ir supranta.


Jei palepinsite vaikus šiais žaidimais ir užsiėmimais blogu oru, kitą kartą jie laukte lauks lietaus!

Prisijunkite prie vaikų priežiūros bendruomenės!

Prisijunkite nemokamai