Matematika vaikams

Matematika vaikams

Babysits
3 min. skaitymo

Ar žinojote, kad mokytis matematikos gali būti smagu? Visi žinome, kad matematika nėra labai populiari vaikų tarpe. Nenuostabu, kad dauguma suaugusiųjų taip pat reaguoja negatyviai, paklausti apie savo matematinius įgūdžius. Jau nuo mažų dienų vaikai išsiugdo neapykantą matematikai ir stengiasi bet kokia kaina jos išvengti visą likusį gyvenimą. Ar tai mūsų pačių nusiteikimo ir elgesio rezultatas, o gal tėvai ir mokytojai turi būti truputėlį kūrybingesni, mokydami vaikus tuos 1, 2, 3... ? Lavinkite savo vaikų įgūdžius naudodami mūsų sukurtus matematikos darbalapius.

Savo Babysits komandoje, mes esame dideli matematikos fanai, ir tikime, kad jūs taip pat galite jais tapti! Norime pakeisti šį neigiamą nusiteikimą ir padėti tėvams rasti naujų būdų, kurie padėtų mėgautis matematikos užsiėmimais su vaikais. Žemiau aprašėme tris būdus, kaip padėti vaikams įsimylėti matematiką, bei pridėjome keletą įdomių matematikos darbalapių, kuriuos galite atsispausdinti:

1. Matematika turėtų būti aktuali
Tradiciškai matematika mokoma sisteminiu būdu, tačiau toks mokymosi būdas tinka ne visiems. Naudokite pavyzdžius iš gyvenimo, kad patrauktumėte vaikų dėmesį.

Pavyzdys: Paprašykite vaikų pagelbėti jums sudėti ingredientus kepant duoną ir tuo pačiu paklausinėkite jų apie tai, kiek ko dedama į tešlą. Tokie klausimai gali būti: „Jeigu turime 6 kiaušinius ir panaudojame 2, kiek kiaušinių lieka?” arba kiek sudėtingesni: „Mums reikia 300 g miltų, mes turime 1000 g. Kokio procento mums reikia?” Siejant matematiką su tikro gyvenimo pavyzdžiais padės vaikams geriau šį mokslą suprasti.

2. Rodykite gerą pavyzdį
Parodykite vaikams, kad jums patinka matematika (net jeigu taip nėra)! Naudokite matematiką, kad palygintumėte ar apskaičiuotumėte kainas pirkdami maisto produktus, arba matuodami su liniuote, kai įgyvendinate kokią nors „pasidaryk pats“ idėją.

Pavyzdys: Būkite pozityvūs ir padrąsinkite vaikus, kai jie sprendžia matematikos uždavinius. Priminkite jiems, kad normalu, jog gali būti sunku, tačiau verta.

3. Padėkite suprasti
Matematika yra svarbi tiek klasėje, tiek už jos ribų. Tad tėvai turėtų padėti vaikams mokytis matematikos ir naudojant kasdieninius pavyzdžius, ir iš vadovėlio. Tai leis vaikams suvokti matematikos svarbą už klasės ribų ir padės įgyti įgūdžių kasdienių užduočių atlikimui.

Pavyzdys: Naudokite matematiką mokydami vaikus skaičiuoti pinigus. Sudėkite arba atimkite šias pinigų sumas:

  • €4 + €5 = €
  • €5 + €1 = €

Naudokitės mūsų sukurtais darbalapiais, kad vaikai pamėgtų ir geriau suprastų matematiką!


1 Užsiėmimas 2 Užsiėmimas
Matematikos darbalapis Matematikos darbalapis
3 Užsiėmimas 4 Užsiėmimas
Matematikos darbalapis Matematikos darbalapis

Matematika yra svarbi, nes ji suteikia gyvybiškai svarbių įgūdžių. Šis mokslas padeda mokina vaiką matuoti, spręsti problemas ir suprasti figūras. Matematika tikrai gali būti įdomi! Pradėkite anksti ir stebėkite, kaip jūsų vaikas išaugs į mini Albertą Einšteiną!

Prisijunkite prie vaikų priežiūros bendruomenės!

Prisijunkite nemokamai