Skirtingo tipo auklės

Skirtingo tipo auklės

Babysits
5 min. skaitymo

Ieškote auklės ar auklės darbo? Tada gali būti naudinga iš karto pradėti galvoti apie tai, kada būtent jums reikalinga auklė arba kada galite dirbti aukle. Yra daug įvairių auklių tipų, kurie paremti tuo, kada auklė norėtų ir galėtų dirbti bei kitų sąlygų. Šiame straipsnyje surinkome ir aprašėme labiausiai paplitusius auklių tipus.

Auklė, dirbanti nuotoliniu būdu

Kai kurie gali paklausti, o kas apskritai yra nuotolinė vaikų priežiūra? Tai palyginti naujas vaikų priežiūros būdas, atsiradęs naujausių technologijų dėka. Nuotolinė ar virtuali vaikų priežiūra padeda prižiūrėti vaikus per atstumą, naudojantis tokiomis vaizdo skambučių platformomis kaip Skype ar Facetime. Šiomis dienomis daug tėvų dirba iš namų ir, kad susikauptų, jiems reikalinga tyla ir ramybė. Štai čia ir gali padėti nuotoliniu būdu dirbanti auklė. Nesvarbu, ar jums reikalinga nuotolinė auklė, galinti padėti vaikui paruošti namų darbus, išmokyti vaiką naujos kalbos, ar tiesiog užimti vaiko dėmesį, kol dirbate, rasite puikią auklę naudodami Babysits. Tačiau svarbu nepamiršti, kad nuotolinė vaikų priežiūra labai skiriasi nuo įprastinės. Nuotolinės vaikų priežiūros metu tėvai negali palikti vaikų vienų ir visada turi būti netoliese.

Auklė pagal iškvietimą

Turbūt dažniausiai sutinkamas auklės tipas yra vadinamoji auklė pagal iškvietimą. Tėvai, kuriems auklė reikalinga nereguliariai, dažnai samdo tokią auklę, kuri yra lankstesnė ir gali prisitaikyti prie nenuspėjamo tėvų tvarkaraščio. Auklė pagal iškvietimą reikalinga neplanuotų nutikimų atveju, tokių kaip, pavyzdžiui, tėvams užtrukus darbe ar sugalvojus spontanišką pasimatymą mieste. Šio tipo auklė neturi nustatytų darbo dienų ar laikų, tačiau, atsižvelgiant į tėvų poreikius, galėtų dirbti kas savaitę ar pan. Toms auklėms, kurios nori vaikų priežiūrai skirti apie pusę darbo dienos, teikti paslaugas pagal iškvietimą gali būti puiki išeitis! Tokiu būdu galite, pavyzdžiui, suderinti keletą papildomų auklės darbo valandų, kai turite laisvo laiko nuo studijų ar kitų įsipareigojimų.

Nuolatinė auklė

Kitas populiarus auklės tipas yra nuolatinė auklė. Tokia auklė vaikus prižiūri kiekvieną savaitę ar mėnesį tomis pačiomis dienomis, tuo pačiu laiku. Tai, pavyzdžiui, gali būti, kai tėvai turi pasimatymą, treniruotę ar dirba naktinėje pamainoje darbe. Nuolatinės auklės gali būti visą darbo dieną dirbančios auklės, dirbančios įprastiniu laiku, kuomet tėvai yra darbe; arba tai gali būti ir auklės pagal iškvietimą, kuomet vaikai jau ilgą laiką prižiūrimi maždaug tuo pačiu metu.

Auklė po pamokų

Daugeliui tėvų reikia dirbti visą dieną įprastomis valandomis, nuo 9:00 iki 17:00, nors jų vaikams pamokos baigiasi daug anksčiau. Šiuo atveju, auklė pasitiktų vaikus mokykloje po pamokų, parvestų namo ir prižiūrėtų vaikus, kol tėvai grįš iš darbo. Popamokinė vaikų priežiūra dažnai transformuojasi į vakarinės auklės darbą, priklausomai nuo to, kokie yra tėvų darbai ir ar valandos visada išlieka tos pačios.

Vakarinė auklė

Taip kaip ir išduoda pavadinimas, vakarinė auklė prižiūri vaikus vakarais, paprastai nuo 18:00 iki kol tėvai grįžta namo. Tėvai taip pat gali paprašyti auklės pagaminti vakarienę vaikams ar paruošti juos miego laikui. Vakarinė auklė nepakeičiama tiems tėvams, kuriems dažnai reikia padirbėti iki vėlumos, susitikti su draugais ar nueiti į pasimatymą. Vaikų priežiūra vakarais taip pat yra gera išeitis auklėms, kurios turi kitų įsipareigojimų dienos metu.

Naktinė auklė

Naktinė auklė yra kiek mažiau įprastas auklės tipas, tačiau vis populiarėjantis tarp tėvų. Ypač kai turi naujagimį vaikelį, tėvai dažnai neišsimiega. Kartais jie miega tiek mažai, kad tikrai reikia papildomo nakties miego. Štai tuomet naktinės auklės ir gali pagelbėti. Kol tėvai miega, auklė prižiūri vaikelį. Šiuo atveju, jeigu kūdikis pabus, tėvams nereikės keltis, nes auklė viskuo pasirūpins. Tačiau svarbu, kad ir naktinė auklė, ir tėvai būtų užtikrinti bei pasitikėtų vienas kitu, nes paprastai tokio pobūdžio vaikų priežiūra reikalauja daugiau atsakomybės. Naktinė auklė gali būti ir tokia, kuri nakvoja jūsų namuose, prižiūrėdama vaiką, arba tokia, kuri prižiūri vaiką ypač vėlai vakare. Prieš atvykstant prižiūrėti vaikų, auklė visada turėtų pasiteirauti tėvų, ar jai reikės pernakvoti, nes gali prireikti pižamos ir švarių drabužių kitai dienai.

Auklė, dirbanti tik darbo dienomis arba tik savaitgaliais

Darbo dienomis dirbanti auklė vaikus prižiūri tik nuo pirmadienio iki penktadienio. Tokią auklę samdo tėvai, kuriems auklė reikalinga tik darbo dienomis, kol jie patys dirba. Tuo metu savaitgalinė auklė dirba išskirtinai tik savaitgaliais. Tai gali būti ir dienos metu, ir vakarais. Paprastai savaitgalinė auklė dirba tik šeštadieniais ir sekmadieniais.

Auklė vestuvių metu

Daugeliui porų neramu pasiimti vaikus į vestuves. Su vaikais vestuvių šventė gali būti daug smagesnė, tačiau lygiai taip pat vestuvės gali būti ne tokios smagios, jei vaikas, pavyzdžiui, nuolat verkia. Todėl dažnai tėvai pasamdo auklę, kuri gali prižiūrėti vaikus per vestuves. Auklė gali pasirūpinti vaikais ceremonijos metu, užimti vaiką žaidimais ir pan. Tokiu būdu, jaunavedžiai ir svečiai gali mėgautis vestuvių ceremonija ir nesijaudinti dėl vaikų.

Auklė vaikų vakarėlio metu

Auklė vaikų vakarėlio metu yra daug labiau įprasta, nei manote. Kai tėvai rengia vaikų šventę, į kurią pakviesta kone visa klasė, namai labai greitai prisipildo! Tad tėvams labai patogu turėti auklę, kuri gali prižiūrėti žaidžiančius vaikus, kol jie patys yra užsiėmę ruošdami kitą smagų užsiėmimą ar užkandžius.

Vasarinė auklė

Vasarinė auklė yra tokia, kuri paprastai dirba tik vasaros mėnesių laikotarpiu. Tai gali būti dėl kelių priežasčių, pavyzdžiui, dėl to, kad auklei vasaros atostogos po mokyklos ar pan. Toks darbas puikiai tinka vyresnio amžiaus mokiniams ar studentams. Vasarinė auklė ypač naudinga tėvams, kurie patys vasaros metu dirba, o jų vaikams mokyklinės atostogos. Dėl to vasarinės auklės labai populiarėja.


Tad šie auklės tipai yra labiausiai paplitę. Nesvarbu, kokios auklės ar vaikų priežiūros darbo ieškote, naudodamiesi Babysits galite lengvai susikurti profilį ir pradėti ieškoti!

Raskite auklės darbą šiandien!

Prisijunkite prie vaikų priežiūros bendruomenės!

Prisijunkite nemokamai