8 vaikų priežiūros klaidos

8 vaikų priežiūros klaidos

Babysits
3 min. skaitymo

Ar žinojote, kad dirbant aukle įgaunama daug naudingos patirties? Auklės patirtis gali padėti auklėjant savo pačių vaikus ateityje. O jeigu studijuojate mokslus, susijusius su vaikų priežiūra, auklės darbo patirtis bei įgūdžiai gali būti puikus priedas jūsų gyvenimo aprašymui. Tačiau darbas su vaikais taip pat reiškia didžiulę atsakomybę ir galimus nenumatytus sunkumus. Bet jaudintis nereikia, mes esame čia, kad padėtume jums išvengti dažniausiai pasitaikančių vaikų priežiūros klaidų, vėliau užsitikrinant puikią rekomendaciją iš tėvų.

Štai kokių kokių klaidų turėtumėte vengti:

1. Neatvykti sutartu laiku

Vėlavimas atvykti prižiūrėti vaikų gali atrodyti labai neprofesionaliai. Tad geriau pasiruoškite iš anksto, kad turėtumėte pakankamai laiko nuvykti į sutartą vietą. Dar prieš vaikų priežiūros pradžią žinokite, kokias užduotis jums reikės atlikti, kad jau atvykus lengvai perimtumėte vadžias.

2. Per daug naudotis mobiliuoju telefonu

Prižiūrint vaikus, ne kokia idėja nuolat kalbėtis telefonu ar naršyti socialinius tinklus. Nepamirškite, kad už vaikų priežiūrą jums mokama, tad geriau atidėkite asmeninius pokalbius laisvalaikiui. Vietoj to, kodėl gi nepabandžius vieną iš smagių „pasidaryk pats” idėjų vaikams.

3. Dalintis nuotraukomis socialiniuose tinkluose

Nors galbūt tuoj pat norėsite pasidalinti nuostabaus recepto, kurį sukūrėte kartu su vaiku, nuotrauka Instagram, nepamirškite, kad turite gauti tėvų leidimą, jei ketinate paskelbti jų vaikų nuotraukas arba jų namus internete.

4. Prižiūrėti vaikus, nors sergate

Gali būti apmaudu atšaukti vaikų priežiūros susitarimą, tačiau jeigu sirguliuojate, visada geriau atšaukti. Daug sunkiau susitvarkyti su energingais vaikais, jeigu jaučiatės ne kaip, o ir sukeliate pavojų užkrėsti vaikus, jeigu jūsų susirgimas užkrečiamas. Jeigu vis tik manote, kad vaikus prižiūrėti jėgų pakaks, nepamirškite plauti rankų ir išmesti panaudotas popierines servetėles.

5. Kalbėti netinkamai

Vaikai mokosi greičiau, nei galvojate, ir gali greitai išmokti netinkamų žodžių. Auklė turėtų rodyti gerą pavyzdį, juk vaikams ji taip pat yra autoritetas, bei vengti bet kokios netinkamos kalbos ar keiksmažodžių.

6. Vartoti alkoholį

Galite užsinorėti išgerti taurę vyno, kai vaikai jau miega, tačiau nepamirškite, kad oficialiai jūs vis dar prižiūrite ir esate atsakingi už vaikus. Vaikas gali pabusti vidury nakties ir jums reikės juo pasirūpinti. Kartais gali susiklostyti ir kokia nors kritinė situacija, kuomet jums reikės nuvežti vaikus į priimamąjį ar pas daktarą.

7. Rūkyti

Taip pat nerekomenduojama prižiūrint vaikus rūkyti, tai tikrai ne koks pavyzdys vaikams ir kenkia jų (ir jūsų) sveikatai. Dažniausiai, žinoma, ir tėvai draudžia rūkymą vaikų priežiūros metu. Pasyvus (antrinis) rūkymas gali sukelti kvėpavimo sutrikimus vaikams, o tiems, kurie serga astma - sukelti dažnesnius ir sunkesnius astmos priepuolius.

8. Leisti vaikams laužyti tėvų nustatytas taisykles

Svarbu iš anksto žinoti, kokia veikla leidžiama vaikams. Pavyzdžiui, jeigu tėvai neleidžia vaikams valgyti ledų ar žiūrėti televizoriaus, auklė turi laikytis šių taisyklių. Niekada nepalikite vaikų be priežiūros. Vaikai gali būti nenuspėjami, gali nutikti nelaimingų atsitikimų. Vaikų priežiūra yra darbas, reikalaujantis daug atsakomybės ir viso jūsų dėmesio, kad išvengtumėte nelaimių.

8 vaikų priežiūros klaidos


Vaikų priežiūra yra nepaprastai atsakingas darbas, tad visada elkitės profesionaliai. Tada tėvai bus labiau linkę ir vėl jus samdyti bei rekomenduos jus savo draugams. Tuo metu vaikai iš jūsų turi suprasti, kad turite viršenybę ir jie privalo jūsų klausyti.

Na, o kadangi jau žinote, ko vengti vaikų priežiūros metu, galbūt metas pradėti ieškoti auklės darbo naudojantis Babysits!

Prisijunkite prie vaikų priežiūros bendruomenės!

Prisijunkite nemokamai