Kaip apsaugoti vaiką namuose: kontrolinis sąrašas

Kaip apsaugoti vaiką namuose: kontrolinis sąrašas

Babysits
3 min. skaitymo

Jūsų vaiko saugumas yra vienas svarbiausių dalykų, ypač namuose. Apsaugokite savo vaikus namuose, vadovaudamiesi šiais mūsų patarimais.

Mažylis jau netrukus ateis į pasaulį ir jūs turbūt ir labai laukiate, ir jaudinatės. Vienas iš pačių svarbiausių dalykų, apie kurį turėtumėte pagalvoti, yra jūsų vaikučio saugumas, o pradžia turėtų būti jūsų pačių namai.

5 patarimai, kaip apsaugoti vaikus namuose

Kaip apsaugoti vaikus namuose

Kai vaikas gimsta, viskas nusidažo vaivorykštės spalvomis. Tie pirmieji mėnesiai jums bus visiškai naujas pasaulis, o kasdienybė turbūt apsivers aukštyn kojom.

Ir net nespėsite susigaudyti, kai jūsų mažylis pradės ropoti. Tai reiškia, kad turite būti iš anksto pasirengę.

Kokių priemonių imtis, norint apsaugoti vaikus namuose?

Puiki žinia ta, kad tikrai nereikia išleisti daug pinigų, norint padaryti namus saugesnius vaikams. Yra įvairių nebrangių ir lengvų priemonių.

Peržiūrėkite penkias priemones, kurių turėtumėte imtis, norint apsaugoti vaikus namuose.

Kaip apsaugoti vaikus namuose

1. Apsauginės langų spynos

Langų apsauga turbūt yra svarbiausias dalykas. Jeigu norite palikti langus atvirus, nesijaudinant, kad vaikas gali iškristi, visi langai turi turėti papildomas užrakinimo sistemas. Šie užraktai taip pat turi būti pritvirtinti apsaugine lipnia juosta.

2. Durų rankenų apsauga

Durų rankenų apsaugą galite lengvai sukurti iš daiktų, randamų namuose. Paimkite tuščią plastikinę dėžutę (tokią kaip „Tupperware”), įpjaukite joje plyšį ir uždėkite ant durų rankenos. Užtvirtinkite dangtelį ir baigta!

Šaltinis: “25 būdai apsaugoti vaikus namuose” (angl.)

3. Kampų apsauga

Sienų kraštų ir baldų kampų apsaugai naudokite smūgiams atsparią medžiagą. Tai apsaugos jūsų vaiką nuo galvos traumų.

4. Paslėpkite pavojingas medžiagas

Tokios medžiagos ir daiktai, kaip vaistai, plovikliai, alkoholis, tabakas, vaikams netinkami maisto produktai, žiebtuvėliai ir kt., turi būti laikomi vaikams nepasiekiamose vietose: padėta kur nors aukščiau ar užrakinta stalčiuose. Labiausiai saugokitės tablečių ir mažų daiktų / žaislų, nes vaikai juos gali praryti.

5. Užtikrinkite saugų praėjimą

Pasirūpinkite saugiu praėjimu namuose dar kol vaikai labai maži. Praėjimuose neturi būti jokių pavojingų kliūčių ar daiktų. Kita išeitis taip pat gali būti apsauginiai varteliai. Tokie varteliai ypač naudingi laiptų apačioje ir viršuje.


Žinoma, sąrašas gali būti dar ilgesnis, tačiau paminėtos 5 apsaugos priemonės yra pačios svarbiausios, ir jų visi tėvai turėtų imtis namuose.

Užtikrinti mažylio saugumą ypač svarbu. Tad jei samdote auklę, ji taip pat turi žinoti, kaip apsaugoti jūsų vaiką, bei kokios apsaugos priemonės įrengtos namuose. Geriau apsidrausti iš karto, negu paskui gailėtis. Svarbu būti atsargiems ir organizuotiems su vaikais, ypatingai naujagimiais.

Prisijunkite prie vaikų priežiūros bendruomenės!

Prisijunkite nemokamai